נטע קרינסקי, פסיכולוגית קלינית המתמחה בפסיכולוגיה חינוכית, מסבירה כיצד היא מתמודדת עם הדילמות שבהנגשת ידע פסיכולוגי באינסטגרם, הקושי לשמור על הגבול בין אישי למקצועי, והשאלות המורכבות העומדות בפני פסיכולוגים בעידן הרשתות החברתיות.
בין אם בקליניקה הפרטית ובין אם בעמוד האינסטגרם שלה, נטע קרינסקי נוגעת בכלים פסיכולוגיים הנוגעים לכל אחד מאיתנו. בשיחה מעמיקה עימה, היא מספרת על הצורך להנגיש תכנים פסיכולוגיים בצורה פשוטה ונגישה לקהל הרחב - מבלי לפגוע במקצועיות או בפרטיות.
בעידן שבו מידע רפואי ופסיכולוגי זמין בכל מקום, נטע מביאה איתה את הדילמות ואת הקשיים הפנימיים שהיא פוגשת כמטפלת הנחשפת במדיה החברתית. "זה מאפשר להעביר ידע חשוב שכולם צריכים להכיר," היא מסבירה, "אבל זה כרוך בחשיפה שלי."
לדבריה של קרינסקי, למרות ש"הפסיכולוגיה עשתה דרך ארוכה כדי להפוך לזמינה," פסיכולוגים רבים עדיין נאבקים עם השאלה האם נכון להיחשף ברשתות חברתיות. חלקם מרגישים כי ההנגשה פוגעת בקדושת היחסים הטיפוליים, במיוחד עבור מטפלים בגישה פסיכודינמית, הרואים את התהליך כהקשר מורכב ועמוק שדורש מרחק מהשפעות חיצוניות.
הפנייה לתוכן מקוון כאל כלי להנגשת פסיכולוגיה מגיעה גם עם אחריות כבדה. "אני מרגישה שמוטל עליי תפקיד להעביר ידע אמין מבלי לזלזל בו, מבלי לפשט יתר על המידה," אומרת קרינסקי, ומוסיפה שהיא משתדלת לתת מקום לתוכן ברמה גבוהה לצד ריאליות.
נטע מספרת שבאמצעות המדיה החברתית, היא מצליחה לחשוף אנשים לתכנים טיפוליים בלי שאלה יחששו או ירגישו חסרי נוחות מהרעיון של טיפול.
כשהשיחה מתפתחת לנושאים חינוכיים ולקשרי הורים וילדים, היא מתארת את אחד הנושאים הקרובים לליבה: החשיבות שבפיתוח סבלנות הורית. לדבריה, "הורות היא מסע מלא בסבלנות, ומבוגרים בעלי ניסיון חיים עשויים לגלות הבנה וסבלנות עמוקה יותר לילדיהם." היא מזכירה שאחד ההיבטים החשובים ביותר בטיפול - ובחיים בכלל - הוא ללמוד לכבד ולהבין רגשות, גם את המורכבים והקשים שבהם.
בין אם מדובר בתיווך חוויות קשות לילדים, כמו התמודדות עם מצב ביטחוני מתמשך, ובין אם מדובר על הנחלת ערכים חיוביים, נטע מאמינה שעלינו למצוא את האיזון בין חשיפת הילדים למציאות לבין הגנה עליהם. "זה לא עניין של לבודד אותם מהמציאות, אלא לשקול כיצד לתווך אותה בהתאם לרמת הגיל, המוכנות הנפשית שלהם וההבנה שהם חלק ממערכת של רגשות ודאגות," היא מסכמת.
לסיכום, נטע מדגישה את הצורך במרחבים כמו טיפול המאפשרים עצירה מהירה, מקום שבו אפשר להעמיק ולהתמקד בעצמנו. "הטיפול מאפשר לאנשים לפתח חוסן נפשי ולהתמודד טוב יותר עם השינויים בחיים," היא אומרת, "והשאיפה היא שיותר אנשים יבינו את הערך של עבודה על עצמם."